C. Sant Antoni Maria Claret 44
MANRESA

Endocrinologia i Diabetes

Endocrinologia i Diabetes


L'endocrinologia és l'especialitat mèdica que s'ocupa de l'estudi i tractament dels trastorns hormonals del sistema endocrí. Les hormones són molècules (majoritàriament proteïnes petites) produïdes per les glàndules endocrines: hipòfisi, glàndula suprarenal, pàncrees, pulmó, teixit gras, ovari, testicle, cor, ronyó, tiroides, paratiroides, etc. i actuen sobre altres òrgans modulant la seva funció.

Patologies relacionades

Diabetis

Obesitat

Dislipèmies

Alteracions de:

Tiroide

Hipotàlem-hipofisàries

Glàndules suprarenals

Metabolisme

Creixement i desenvolupament

Diabetis

La diabetis és una malaltia crònica provocada per una alteració en la producció d'insulina (encarregada de transformar en energia els sucres dels aliments) en el pàncrees. Les persones amb diabetis no absorbeixen la glucosa de forma adequada i queda circulant en la sang, el que es coneix com hiperglucèmia (nivell alt de sucre en la sang), danyant els teixits.

Com en gairebé totes les patologies, el diagnòstic precoç de la diabetis és clau, per iniciar el tractament com més aviat millor. Aquesta malaltia afecta un 6% de la població i les probabilitats de contraure-la augmenten amb l'edat, per sobre dels 70 anys la taxa d'incidència es dispara a un 15% de la població.

Un nivell alt de sucre en la sang pot provocar diversos símptomes

Visió borrosa

Set excessiva

Fatiga

Micció freqüent

Fam

Pèrdua de pes

Llista d'Especialitats

SERVEIS

Llista d'Especialitats

      Veure
El nostre Equip

QUADRE MÈDIC

El nostre Equip

  Coneix-nos
On Estem

ON ESTEM

Localitza'ns fàcilment

  Troba'ns
Top